Strona głównaO firmieProduktyB2BMediaZdrowe nie znaczy nudneKontakt
 

Aktualności

Filozofia smaku, czyli nowe spojrzenie na codzienną kuchnię!

17 kwietnia w warszawskim Centrum Domowych Inspiracji odbyły się warsztaty kulinarne pt. „Filozofia smaku”.To siódme spotkanie z cyklu Akademii Smaku Bosch, których partnerem jest firma Kupiec. Uczestnicy warsztatów mieli okazję poznać filozofię połączeń smakowych w różnorodnych potrawach oraz podzielić się własnymi doświadczeniami kulinarnymi.

Pierwszą część spotkania poprowadziła ekspertka Monika Kucia – dziennikarka i promotorka regionalnych produktów, która opowiedziała o doborze przypraw dającym potrawom zupełnie nowy smak. Po części teoretycznej warsztatów uczestnicy skomponowali dania  pod okiem Julity Strzałkowskiej - założycielki serwisu i autorki bloga Wrząca Kuchnia, pełniącej rolę Eksperta Kulinarnego Akademii Smaku Bosch wraz z Anną Kosterną-Kaczmarek z bloga „Czosnek w pomidorach”. Do warsztatowego menu wykorzystano zdrowe nie nudne produkty marki Kupiec. Ostatnim punktem spotkania było wspólne próbowanie wszystkich przygotowanych przez gości potraw. Pełne menu, relacje, wywiady dostępne w E-MAGAZYNIE.

Zobacz filmową relację z warsztatów: