Strona głównaO firmieProduktyB2BMediaZdrowe nie znaczy nudneKontakt
 

Aktualności

Zaskakujące połączenia...czekoladowa fantazja smaków!

Piąte spotkanie z cyklu Akadmii Smaku, której partnerem jest marka Kupiec poświęcone były niezwykłym wytrawnym i słodkim połączeniom smakowym. W roli głównej "czekolada", która kilkukrotnie zmieniała swoje oblicze. Spotkanie prowadził ekspert Piotr Chylarecki, któremu towarzyszył Paweł Kibrat, uczestnik programu Top Chef.

Uczestnicy warsztatów dowiedzieli się jak dodawać czekoladę do zup, sosów czy dań głównych, jak doprawiać ją by wydobyć mocniejszy i bardziej aromatyczny smak. Czekolada zagościła na wspólnym stole pod postacią dodatku do wędzonej piersi z gęsi z sorbetem z buraka zaserwowanej z kaszą pęczak czy wytrawnego brownie z czekolady z kaszy gryczanej, podany z musem czekoladowym z przyprawami tajskimi.

Więcej przepisów z tego niezwykle czekoladowego spotkania znajdziecie TUTAJ. By zobaczyć, jak słodko i fantazyjnie było podczas warsztatów, zapraszamy do obejrzenia filmu: