Anatomia zdrowego...

Przepisy

07.12.2018

Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński to niewątpliwie jedna z kultowych zup, które na stałe zagościły w naszej kuchni. Chcesz dowiedzieć się, jak zrobić prawdziwy barszcz ukraiński? Zobacz nasz przepis!

Sposób przygotowania:

  1. Fasolę namocz w cieplej wodzie, najlepiej przez całą noc.
  2. Wszystkie warzywa umyj, pokrój i ugotuj, dodając liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz do smaku.
  3. Ugotowane, przestudzone warzywa zetrzyj na grubej tarce. Do pozostałego wywaru dodaj fasole (namoczona szybko się ugotuje) i kiedy będzie lekko miękka dodaj starte warzywa, czosnek, majeranek oraz boczek i cebulkę przesmażone na lekko złoty kolor.
  4. Pod koniec gotowania dodaj 1 łyżkę octu winnego i cukier do smaku.
  5. Podawaj z łyżką gęstej śmietany.
  6. Do barszczu możesz też dodać pokrojone w kostkę ugotowane ziemniaki.

SMACZNEGO!

Zupa ogórkowaZupa krem z dyni


Produkty

fasola piękny jaś

fasola piękny jaś

KUP

Brak Odpowiedzi do "Barszcz ukraiński..."

Skomentuj:

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *