Anatomia zdrowego...

Przepisy

10.12.2018

BARSZCZ Z FASOLĄ I GRZYBAMI

Sprawdzony przepis na wigilijny barszcz? Zobaczcie, jak w prosty sposób przygotować pyszny barszcz z fasolą i grzybami.

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Przełóż je razem z przyprawami i jabłkiem do garnka, zalej 5 litrami wody i gotuj przez około 2 godziny.
  3. W tym czasie ugotuj fasolę i grzyby do miękkości.
  4. Barszcz przecedź, dodaj grzyby i fasolę.
  5. Gotuj jeszcze przez 30 minut, następnie dolej zakwas z buraków.
  6. Dopraw solą, pieprzem, majerankiem, octem, cukrem i świeżo przeciśniętymi ząbkami czosnku.

SMACZNEGO!

Barszcz ukraińskiKutia z kaszy pęczak


Produkty

Fasola ,,piękny jaś

Fasola ,,piękny jaś" karłowy

KUP

Brak Odpowiedzi do "BARSZCZ Z FASOLĄ I GRZ..."

Skomentuj:

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *