Anatomia zdrowego...

Bez kategorii

20.03.2019

Dwie odsłony wafli kukurydzianych

Na słodko czy wytrawnie? Każdy znajdzie coś dla siebie! Zobacz nasz pomysł na pastę czekoladowo-daktylową oraz na paprykowy hummus z orzechami nerkowca i cukinią.

Wafle kukurydziane z pastą czekoladowo-daktylową, granatem i kokosem

Sposób przygotowania:

1.Daktyle, obranego i pokrojonego banana oraz orzechy laskowe umieść w malakserze.

2.Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i również dodaj do kielicha.

3. Miksuj wszystko do uzyskania gładkiej konsystencji.

4. Wafle posmaruj przygotowaną pastą, posyp pestkami granatu i chipsami kokosowymi.

 

Wafle kukurydziane z humusem paprykowym z nerkowcami i pieczoną

cukinią

Sposób przygotowania:

1.Piekarnik rozgrzej do 180*C.

2. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.

3. Cukinię pokrój w grube plastry.

4. Paprykę przekrój na pół i wydrąż gniazda nasienne.

5. Warzywa ułóż na blaszce i piecz 30 minut.

6. Orzechy nerkowca praż na suchej patelni, następnie obierz czosnek.

7. Orzechy nerkowca oraz upieczoną paprykę zmiksuj z czosnkiem i przyprawami w malakserze, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

8. Masę nałóż na wafle kukurydziane, a na wierzchu ułóż pieczoną cukinię.

SMACZNEGO!

 

Risotto z szafranem, pieczonymi pomidorkami koktajlowymi i krewetkamiJak zdrowo odżywiać się w podróży?


Produkty

Wafle kukurydziane

Wafle kukurydziane

KUP

Brak Odpowiedzi do "Dwie odsłony wafli kuk..."

Skomentuj:

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *