Anatomia zdrowego...

Przepisy

20.09.2018

Fasolowe chili

Lubisz ostre dania? Nasze fasolowe chili niewątpliwie przypadnie Ci do gustu! Delikatna kasza jaglana połączona z fasolą, warzywami i pikantnym chili to jedno z najlepszych połączeń.

Sposób przygotowania

  1. Fasolę namocz na noc, następnie ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.
  2. Przepłukaną kaszę jaglaną gotuj 10 min w osolonej wodzie.
  3. Zeszklij drobno posiekaną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę na oliwie.
  4. Dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę i paprykę.
  5. Duś pod przykryciem ok 15 minut.
  6. Wrzuć kaszę i przyprawy oraz ugotowaną fasolę.
  7. Duś wszystko na bardzo małym ogniu około 10 minut. Jeżeli jest taka potrzeba, dolej wody, ale nie za dużo, aby potrawa była gęsta.
  8. Na końcu dodaj pokrojonego pomidora i duś jeszcze około 10 minut.
  9. Gotową potrawę posyp natką pietruszki.

SMACZNEGO!

OGÓRKOWY DETOKSŚLIWKI W BOCZKU NADZIEWANE KASZĄ JĘCZMIENNĄ Z CZEKOLADĄ


Produkty

Kasza Jaglana

Kasza Jaglana

KUP
Fasola Piękny Jaś Karłowy

Fasola Piękny Jaś Karłowy

KUP

Brak Odpowiedzi do "Fasolowe chili..."

Skomentuj:

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *