Anatomia zdrowego...

Przepisy

23.07.2019

Faszerowany bakłażan

Lubicie faszerowane warzywa? Jeśli tak, to koniecznie spróbujcie naszego bakłażana z kaszą gryczaną i serem lazur.

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę ugotuj wg przepisu na opakowaniu i odsącz.
  2. Na oliwie podsmaż drobno posiekaną cebulkę oraz czosnek i dodaj do kaszy.
  3. Wymieszaj wszystko z ziołami i dopraw solą i pieprzem.
  4. Przetnij bakłażany na pół (tnij wzdłuż), wydrąż łyżką środek, umieść je na wyłożonej papierem blasze do pieczenia.
  5. Do wydrążonych bakłażanów nałóż farsz, przykryć je plastrami sera Lazur i piecz przez 20 minut w 190 st. C.

Smacznego!

Faszerowana cukiniaSCONES – MIGDAŁY, MALINY I KASZA GRYCZANA


Produkty

kasza gryczana

kasza gryczana

KUP

Brak Odpowiedzi do "Faszerowany bakłażan..."

Skomentuj:

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *