Anatomia zdrowego...

Przepisy

26.10.2018

GRILLOWANA POLĘDWICA WIEPRZOWA Z SZAŁWIĄ I GRYCZANYM SOSEM

Polędwica wieprzowa świetnie komponuje się z szałwią i gryczanym sosem. Nie wierzysz? Spróbuj naszego przepisu!

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę gryczaną przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Do sosu sojowego dodaj olej oraz posiekane liście szałwii. W tak przygotowanej marynacie trzymaj polędwicę przez ok. 1h przed pieczeniem.
  3. Na patelni podpraż 50g kaszy gryczanej i dodaj do niej wody (ok. 50 ml), aby kasza gryczana oddała swój aromat.
  4. Następnie, do tej wrzącej mieszanki, dodaj masło i przyprawić solą oraz pieprzem według uznania.
  5. Przed podaniem polędwicy, użyj sitka do przecedzenia sosu.
  6. W piekarniku nastawionym na wysoką temperaturę grilluj polędwicę, aż do uzyskania brązowego koloru.
  7. Mięso owiń folią aluminiową i dokończ grillowanie.

SMACZNEGO!

PAELLA Z KREWETKAMI I RYBĄKASZA JĘCZMIENNA Z FILETEM Z INDYKA


Produkty

Kasza Gryczana

Kasza Gryczana

KUP

Brak Odpowiedzi do "GRILLOWANA POLĘDWICA W..."

Skomentuj:

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *