Anatomia zdrowego...

Przepisy

19.07.2019

Grillowany pstrąg z lekką sałatką z pomidorów i ogórków małosolnych i mixem ryżu i kasz

O tym, że warto jeść ryby nie trzeba nikomu przypominać. Dla tych, którzy szukają kulinarnych inspiracji, przygotowaliśmy przepis na pysznego pstrąga!

Przygotowanie:

  1. Mix ryżu i kasz ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Ogórki i pomidory pokrój w dużą kostkę i wymieszaj z posiekaną dymką (opcjonalnie dodaj sól i pieprz).
  3. Pstrąga natrzyj solą, pieprzem oraz estragonem, do środka włóż cieniutko pokrojone kawałki masełka.
  4. Rybę grilluj po 7-8 minut z każdej strony na patelni grillowej (możesz ją również piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C)
  5. Pstrąga podaj pokropionego cytryną, z mixem ryżu i kasz oraz sałatką.

Smacznego!

RYŻOWA FRITTATASałatka z bobem, roszponką, truskawkami, serem halloumi i dipem miętowym


Produkty

Lunch Mix ryż parboiled

Lunch Mix ryż parboiled

KUP

Brak Odpowiedzi do "Grillowany pstrąg z le..."

Skomentuj:

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *