Batony owsiane z daktylami i masłem orzechowym

Czas przygotowania: 20 minut plus studzenie

ilość porcji: 12 sztuk

Składniki:

  • 1 szklanka Otrębów Owsianych KUPIEC
  • 1 szklanka Płatków Górskich Owsianych KUPIEC
  • 1 szklanka suszonych daktyli
  • 200 g masła orzechowego
  • 100 g posiekanych orzechów ziemnych
  • 100 g żurawiny
No Reviews

Przygotowanie

1.

Daktyle moczymy w gorącej wodzie przez kilkanaście minut, aby zmiękły

Mark as complete
2.

Następnie odcedzamy je i miksujemy w blenderze na gładką masę

Mark as complete
3.

W dużej misce łączymy otręby, płatki owsiane, posiekane orzechy, żurawinę i daktyle oraz masło orzechowe. Dokładnie mieszamy

Mark as complete
4.

Wykładamy ciasto do kwadratowej formy (20/20cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskamy

Mark as complete
5.

Wstawiamy formę do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby masa stężała

Mark as complete
6.

Po schłodzeniu wyjmujemy batony i kroimy masę na pół, a następnie na 6 części wzdłuż

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.