Batony owsiane z daktylami i masłem orzechowym
super easy
Czas przygotowania: 20 minut plus studzenie
ilość porcji: 12 sztuk
Składniki:
- 1 szklanka Otrębów Owsianych KUPIEC
- 1 szklanka Płatków Górskich Owsianych KUPIEC
- 1 szklanka suszonych daktyli
- 200 g masła orzechowego
- 100 g posiekanych orzechów ziemnych
- 100 g żurawiny
No Reviews
Przygotowanie
1.
Daktyle moczymy w gorącej wodzie przez kilkanaście minut, aby zmiękły
Mark as complete
2.
Następnie odcedzamy je i miksujemy w blenderze na gładką masę
Mark as complete
3.
W dużej misce łączymy otręby, płatki owsiane, posiekane orzechy, żurawinę i daktyle oraz masło orzechowe. Dokładnie mieszamy
Mark as complete
4.
Wykładamy ciasto do kwadratowej formy (20/20cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskamy
Mark as complete
5.
Wstawiamy formę do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby masa stężała
Mark as complete
6.
Po schłodzeniu wyjmujemy batony i kroimy masę na pół, a następnie na 6 części wzdłuż
Mark as complete
Dodaj komentarz