BEZGLUTENOWE CIASTO MANDARYNKOWE

Składniki
• Kaszka kukurydziana marki Kupiec (220 g)
• 3 jajka
• 110 g cukru
• 2 mandarynki
• 110 g masła
• 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli
• 0,5 łyżeczki aromatu waniliowego


Syrop:
• 6 mandarynek
• 100 g cukru

Sposób przygotowania
Piekarnik rozgrzać do temperatury 170ºC. Jajka rozdzielić ubić białka z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka i ponownie ubić na sztywno. Masło rozpuścić i ostudzić. Z mandarynek otrzeć skórkę na tarce o drobnych oczkach, wycisnąć sok i wymieszać z ostudzonym masłem, pianą z jajek, kaszką kukurydzianą, proszkiem do pieczenia, solą i aromatem waniliowym. Masę przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 20 Ø. Piec w rozgrzanym piekarniku 30-40 minut.

No Reviews

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.