BISZKOPT Z JABŁKAMI
super easy
Pora na mały deser z przepisu naszych babć. Koniecznie spróbujcie pysznego biszkoptu z jabłkami!
1 blaszka o średnicy 25 cm lub kwadratowa 25/20cm
Składniki:
- 5 jaj
- 2/3 szklanki cukru
- 1/3 szklanki mąki pszennej
- 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Kupiec
- 2 jabłka typu Szara Reneta
- Łyżka cukru pudru Kupiec
No Reviews
Przygotowanie
1.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
Mark as complete
2.
Obierz jabłka i pokrój na ćwiartki, a następnie w plasterki.
Mark as complete
3.
Do misy miksera wrzuć jajka i cukier. Ubijaj przez około 5-10 minut do uzyskania puszystej, sztywnej konsystencji (jak na omlet).
Mark as complete
4.
Przesiej mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wymieszaj wszystko kopystką do połączenia składników, uważając, by piana nie opadła.
Mark as complete
5.
Ciasto wylej na blaszkę i ułóż na nim jabłka.
Mark as complete
6.
Piecz przez około 30 minut w temperaturze 170°C do suchego patyczka.
Mark as complete
7.
Gotowe ciasto posyp cukrem pudrem.
Mark as complete
Dodaj komentarz