BISZKOPT Z JABŁKAMI

Pora na mały deser z przepisu naszych babć. Koniecznie spróbujcie pysznego biszkoptu z jabłkami!

1 blaszka o średnicy 25 cm lub kwadratowa 25/20cm

Składniki:

  • 5 jaj
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1/3 szklanki mąki pszennej
  • 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Kupiec
  • 2 jabłka typu Szara Reneta
  • Łyżka cukru pudru Kupiec
No Reviews

Przygotowanie

1.

Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.

Mark as complete
2.

Obierz jabłka i pokrój na ćwiartki, a następnie w plasterki.

Mark as complete
3.

Do misy miksera wrzuć jajka i cukier. Ubijaj przez około 5-10 minut do uzyskania puszystej, sztywnej konsystencji (jak na omlet).

Mark as complete
4.

Przesiej mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wymieszaj wszystko kopystką do połączenia składników, uważając, by piana nie opadła.

Mark as complete
5.

Ciasto wylej na blaszkę i ułóż na nim jabłka.

Mark as complete
6.

Piecz przez około 30 minut w temperaturze 170°C do suchego patyczka.

Mark as complete
7.

Gotowe ciasto posyp cukrem pudrem.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.