CHĀHAN – delikatny smażony ryż po japońsku
super easy
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 100g ryżu białego Kupiec
- ½ pora
- 1 mała marchewka
- 1 papryka
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- 1 łyżka sosu rybnego
- Garść posiekanej dymki
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 2 jajka
- Sól, pieprz
No Reviews
Przygotowanie
1.
Gotujemy ryż zgodnie z instrukcja na opakowaniu
Mark as complete
2.
Wszystkie warzywa kroimy w drobną kosteczkę.
Mark as complete
3.
Rozgrzewamy olej w głębokiej patelni, a następnie dodajemy warzywa i smażymy cały czas mieszając przez 2 minuty
Mark as complete
4.
Po upłynięciu wyznaczonego czasu dodajemy ryż oraz roztrzepane jajka i podsmażamy jednocześnie dynamicznie mieszając od dołu do góry
Mark as complete
5.
Na koniec doprawiamy sosem sojowym oraz sosem rybnym
Mark as complete
6.
Do gotowego dania dodajemy posiekaną dymkę
Mark as complete
Dodaj komentarz