CHĀHAN – delikatny smażony ryż po japońsku

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 100g ryżu białego Kupiec
  • ½ pora
  • 1 mała marchewka
  • 1 papryka
  • 1 łyżka sosu sojowego jasnego
  • 1  łyżka sosu rybnego
  • Garść posiekanej dymki
  • 2 łyżki oleju ryżowego
  • 2 jajka
  • Sól, pieprz
No Reviews

Przygotowanie

1.

Gotujemy ryż zgodnie z instrukcja na opakowaniu

Mark as complete
2.

Wszystkie warzywa kroimy w drobną kosteczkę.

Mark as complete
3.

Rozgrzewamy olej w głębokiej patelni, a następnie dodajemy warzywa i smażymy cały czas mieszając przez 2 minuty

Mark as complete
4.

Po upłynięciu wyznaczonego czasu dodajemy ryż oraz roztrzepane jajka i podsmażamy jednocześnie dynamicznie mieszając od dołu do góry

Mark as complete
5.

Na koniec doprawiamy sosem sojowym oraz sosem rybnym

Mark as complete
6.

Do gotowego dania dodajemy posiekaną dymkę

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.