CHLEB Z LUNCH MIXEM BEZ MĄKI!

SKŁADNIKI

100g Lunch Mix z pestkami dyni (1 torebka)
150 g siemienia lnianego
100 g pestek dyni
150 g pestek słonecznika
20 g ziaren kminku
50 ml oleju
4 jajka
2 łyżeczki soli morskiej

Sposób przygotowania:
Zagotować 1litr wody, Lunch Mix włożyć do wrzątku i gotować 10 min. Wystudzić i przełożyć z torebki do miski. Dodać siemię, ziarna dyni, słonecznika i kminku. Dodać olej, jajka i sól. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Miskę przykryć ściereczką i odstawić na pół godziny do napęcznienia ziaren.
Rozgrzać piekarnik do temp. 160 stopni. Masę przełożyć do foremki. Piec 60 min. Smacznego!

No Reviews

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.