Chłodnik ogórkowy z koperkiem i jajkiem i fitosami śmietana- cebula

Latem nic nie smakuje lepiej niż chłodnik. Poznajcie nasz sposób na tę pożywną zupę z dodatkiem fitosów o smaku śmietana-cebula!

Ilość porcji: 4

Składniki:

  • Opakowanie fitosów śmietanowo-cebulowych Kupiec
  • 800 g ogórków
  • 200 g kefiru
  • 600 g jogurtu naturalnego
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • Łyżeczka skórki z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól, świeżo zmielony pieprz
  • 2-3 jajka ugotowane na twardo

No Reviews

Przygotowanie

1.

1. 500 g ogórków zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a następnie odstaw na sicie do odsączenia.

Mark as complete
2.

2. Kefir zmiksuj z pozostałymi ogórkami, połową koperku i czosnkiem.

Mark as complete
3.

3. Dodaj sok z cytryny, odsączone starte ogórki, pozostały posiekany koperek, jogurt, skórkę z cytryny i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

Mark as complete
4.

4. Odstaw do schłodzenia do lodówki. Podawaj z jajkiem na twardo, posypane świeżym koperkiem i fitosami śmietanowo-cebulowymi.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.