Chłodnik ogórkowy z koperkiem i jajkiem i fitosami śmietana- cebula
super easy
Latem nic nie smakuje lepiej niż chłodnik. Poznajcie nasz sposób na tę pożywną zupę z dodatkiem fitosów o smaku śmietana-cebula!
Ilość porcji: 4
Składniki:
- Opakowanie fitosów śmietanowo-cebulowych Kupiec
- 800 g ogórków
- 200 g kefiru
- 600 g jogurtu naturalnego
- 1/2 pęczka koperku
- 2 łyżki soku z cytryny
- Łyżeczka skórki z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- Sól, świeżo zmielony pieprz
- 2-3 jajka ugotowane na twardo
No Reviews
Przygotowanie
1.
1. 500 g ogórków zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a następnie odstaw na sicie do odsączenia.
Mark as complete
2.
2. Kefir zmiksuj z pozostałymi ogórkami, połową koperku i czosnkiem.
Mark as complete
3.
3. Dodaj sok z cytryny, odsączone starte ogórki, pozostały posiekany koperek, jogurt, skórkę z cytryny i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Mark as complete
4.
4. Odstaw do schłodzenia do lodówki. Podawaj z jajkiem na twardo, posypane świeżym koperkiem i fitosami śmietanowo-cebulowymi.
Mark as complete
Dodaj komentarz