Chłodnik ze szparagów z ogórkiem, rzodkiewką podany z kruszonką z wafli
super easy
Zbliża się lato, a wraz z nim wyższe temperatury. W takich okolicznościach chłodnik to idealna propozycja obiadowa!
Ilość porcji: 4
Składniki:
- Pęczek zielonych szparagów
- Kilka rzodkiewek
- 2 ogórki
- 1 szalotka
- 1 ząbek czosnku
- 400 g jogurtu greckiego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól, pieprz
- 8 wafli kukurydzianych z solą Kupiec
- Garść mięty
No Reviews
Przygotowanie
1.
Wszystkie składniki poza kilkoma szparagami i rzodkiewką zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj sól i pieprz do smaku
Mark as complete
2.
Wafle posiekaj nożem lub pokrusz
Mark as complete
3.
Chłodnik przelej do wyparzonych słoiczków, ozdób odłożonymi szparagami i plastrami rzodkiewki, a na koniec posyp pokruszonymi waflami
Mark as complete
Dodaj komentarz