Chłodnik ze szparagów z ogórkiem, rzodkiewką podany z kruszonką z wafli

Zbliża się lato, a wraz z nim wyższe temperatury. W takich okolicznościach chłodnik to idealna propozycja obiadowa!

Ilość porcji: 4

Składniki: 

  • Pęczek zielonych szparagów
  • Kilka rzodkiewek
  • 2 ogórki
  • 1 szalotka
  • 1 ząbek czosnku
  • 400 g jogurtu greckiego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz
  • 8 wafli kukurydzianych z solą Kupiec
  • Garść mięty
No Reviews

Przygotowanie

1.

Wszystkie składniki poza kilkoma szparagami i rzodkiewką zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj sól i pieprz do smaku

Mark as complete
2.

Wafle posiekaj nożem lub pokrusz

Mark as complete
3.

Chłodnik przelej do wyparzonych słoiczków, ozdób odłożonymi szparagami i plastrami rzodkiewki, a na koniec posyp pokruszonymi waflami

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.