Ciasteczka z płatków orkiszowym z masłem orzechowym i jagodami
super easy
Ilość porcji: 12 sztuk
Czas przygotowania: 40 minut
Składniki:
- 200 g płatków orkiszowych Kupiec
- 60 g masła
- 120 g masła orzechowego
- 2 jajka
- 50 g cukru trzcinowego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego
- 200 g świeżych jagód
No Reviews
Przygotowanie
1.
Wszystkie składniki za wyjątkiem jagód umieszczamy w malakserze i miksujemy, aż składki się połączą.
Mark as complete
2.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia układamy kulki o średnicy 3 cm i spłaszczamy je, następnie w środku formujemy dziurkę 1-2 cm i wsypujemy do niej jagody.
Mark as complete
3.
Pieczemy 20-25 minut w 170*C do uzyskania złotego koloru. Studzimy.
Mark as complete
Dodaj komentarz