Ciasteczka z płatków orkiszowym z masłem orzechowym i jagodami

Ilość  porcji: 12 sztuk

Czas przygotowania: 40 minut

Składniki:

  • 200 g płatków orkiszowych Kupiec
  • 60 g masła
  • 120 g masła orzechowego
  • 2 jajka
  • 50 g cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego
  • 200 g świeżych jagód
No Reviews

Przygotowanie

1.

Wszystkie składniki za wyjątkiem jagód umieszczamy w malakserze i miksujemy, aż składki się połączą.

Mark as complete
2.

Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia układamy kulki o średnicy 3 cm i spłaszczamy je, następnie w środku formujemy dziurkę 1-2 cm i wsypujemy do niej jagody.

Mark as complete
3.

Pieczemy 20-25 minut w 170*C do uzyskania złotego koloru. Studzimy.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.