Cytrynowe babeczki z kaszą bulgur

Czas przygotowania: 40 minut

Ilość porcji: 10-12 babeczek

Składniki:

  • 100 g kaszy bulgur Kupiec
  • 100 ml oleju
  • 3 jajka
  • skórka z 1 cytryny
  • sok z 1 cytryny
  • 150 ml mleka
  • 150 g mąki pszennej
  • 200 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Lukier (opcjonalnie):

  • 150 g cukru pudru Kupiec
  • 3-4 łyżki soku z cytryny

Jeśli masz ochotę to polej babeczki lukrem cytrynowym.
Jak go przygotować?

  1. Wymieszaj cukier puder z sokiem z cytryny na gładką masę.
No Reviews

Przygotowanie

1.

1. Ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstaw do ostygnięcia.

Mark as complete
2.

2. Ostudzoną kaszę ze skórką cytrynową, sokiem z cytryny, mlekiem, jajkami, cukrem i olejem zblenduj z na gładką, jednolitą masę. Następnie dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na sam koniec wszystko dokładnie wymieszaj.

Mark as complete
3.

3. Gotową masę przełóż do foremek na babeczki (silikonowe lub papierowe) i piecz 20-25 minut w 180*C.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.