Duet kasz z duetem kalafiorowym

Składniki:

  • 200 g kaszy gryczanej z kasza perłową
  • około 300 g białego kalafiora
  • 1 kalafior romesco
  • 1 mała cebula
  • 2 marchewki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 50 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz
  • około 50 g sera grana padano
No Reviews

Przygotowanie

1.

W rondelku zagotować wodę z solą

Mark as complete
2.

W tym czasie kalafiory podzielić na różyczki i ułożyć na sicie.

Mark as complete
3.

Do gotującej się wody włożyć saszetki kaszy i ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Mark as complete
4.

Sito z kalafiorami ułożyć na rondelku i przykryć pokrywką aby szybciej się ugotowały.

Mark as complete
5.

W tym czasie podsmażyć na oliwie z oliwek posiekaną w piórka cebulę oraz marchewkę pokrojoną w kostkę.

Mark as complete
6.

Gdy kasza się ugotuje dodaj ją na marchewki.

Mark as complete
7.

Jeśli biały kalafior jest miękki zmiksować go na purre z dodatkiem masła i śmietanki. Purre dodać do kasz, wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem.

Mark as complete
8.

Kasze podawać posypaną tartym serem, u góry ułożyć zielone różyczki kalafiora.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.