Duet kasz z duetem kalafiorowym
super easy
Składniki:
- 200 g kaszy gryczanej z kasza perłową
- około 300 g białego kalafiora
- 1 kalafior romesco
- 1 mała cebula
- 2 marchewki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 50 ml śmietany kremówki
- 2 łyżki masła
- sól i pieprz
- około 50 g sera grana padano
No Reviews
Przygotowanie
1.
W rondelku zagotować wodę z solą
Mark as complete
2.
W tym czasie kalafiory podzielić na różyczki i ułożyć na sicie.
Mark as complete
3.
Do gotującej się wody włożyć saszetki kaszy i ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Mark as complete
4.
Sito z kalafiorami ułożyć na rondelku i przykryć pokrywką aby szybciej się ugotowały.
Mark as complete
5.
W tym czasie podsmażyć na oliwie z oliwek posiekaną w piórka cebulę oraz marchewkę pokrojoną w kostkę.
Mark as complete
6.
Gdy kasza się ugotuje dodaj ją na marchewki.
Mark as complete
7.
Jeśli biały kalafior jest miękki zmiksować go na purre z dodatkiem masła i śmietanki. Purre dodać do kasz, wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem.
Mark as complete
8.
Kasze podawać posypaną tartym serem, u góry ułożyć zielone różyczki kalafiora.
Mark as complete
Dodaj komentarz