Duet kasz z kurczakiem w curry
super easy
Składniki:
- 400 g mięsa z nóżek kurczaka
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 0,5 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku (można zamienić na łagodną)
- 1 łyżeczka przyprawy curry
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 czerwona papryka
- 200 g kaszy pęczak z gryczaną
- sól i pieprz
- 200 g zielonej fasolki szparagowej
- 100 g sera feta
No Reviews
Przygotowanie
1.
Mięso pokroić na kawałki wielkości kęsa.
Mark as complete
2.
W misce wymieszać jogurt z przyprawami i posiekanym czosnkiem.
Mark as complete
3.
Mięso zamarynować w jogurcie przez co najmniej godzinę (idealnie przez noc w lodówce).
Mark as complete
4.
Następnie nabić na cztery patyczki do szaszłyków.
Mark as complete
5.
Na patelni podsmażyć na oliwie posiekaną cebulę oraz paprykę pokrojoną w kostkę.
Mark as complete
6.
Kasze wyjąć z woreczków i przesypać na patelnię i razem z warzywami przez chwilę przesmażyć.
Mark as complete
7.
Następnie podlać wodą aby zakryło kaszę.
Mark as complete
8.
Fasolkę pokroić na 2 cm kawałki i dodać do kaszy.
Mark as complete
9.
Całość razem gotować aż kasza i fasolka będą miękkie.
Mark as complete
10.
W trakcie dolewać wody.
Mark as complete
11.
Pod koniec gotowania kaszy zgrillować szaszłyki, smażac po kilka minut z każdej strony.
Mark as complete
12.
Kaszę z warzywami podawać posypaną drobno pokruszoną fetą i szaszłykami u góry.
Mark as complete
Dodaj komentarz