Duet kasz z kurczakiem w curry

Składniki:

  • 400 g mięsa z nóżek kurczaka
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 0,5 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku (można zamienić na łagodną)
  • 1 łyżeczka przyprawy curry
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 czerwona papryka
  • 200 g kaszy pęczak z gryczaną
  • sól i pieprz
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej
  • 100 g sera feta
No Reviews

Przygotowanie

1.

Mięso pokroić na kawałki wielkości kęsa.

Mark as complete
2.

W misce wymieszać jogurt z przyprawami i posiekanym czosnkiem.

Mark as complete
3.

Mięso zamarynować w jogurcie przez co najmniej godzinę (idealnie przez noc w lodówce).

Mark as complete
4.

Następnie nabić na cztery patyczki do szaszłyków.

Mark as complete
5.

Na patelni podsmażyć na oliwie posiekaną cebulę oraz paprykę pokrojoną w kostkę.

Mark as complete
6.

Kasze wyjąć z woreczków i przesypać na patelnię i razem z warzywami przez chwilę przesmażyć.

Mark as complete
7.

Następnie podlać wodą aby zakryło kaszę.

Mark as complete
8.

Fasolkę pokroić na 2 cm kawałki i dodać do kaszy.

Mark as complete
9.

Całość razem gotować aż kasza i fasolka będą miękkie.

Mark as complete
10.

W trakcie dolewać wody.

Mark as complete
11.

Pod koniec gotowania kaszy zgrillować szaszłyki, smażac po kilka minut z każdej strony.

Mark as complete
12.

Kaszę z warzywami podawać posypaną drobno pokruszoną fetą i szaszłykami u góry.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.