DUET Mieszanka Kasz Pęczak & Gryczana z burakami i kozim serem
super easy
Składniki:
- 2 buraki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- 200 g Duetu Mieszanki Kasz Pęczak & Gryczana Kupiec
- 100 ml białego wytrawnego wina
- 500-700 ml bulionu warzywnego
- 100 g sera koziego (do smarowania kanapek)
- 1 łyżka listków tymianku
- kilka plasterków pleśniowego sera koziego
- sól i pieprz do smaku
No Reviews
Przygotowanie
1.
Buraki obrać i pokroić na kostki wielkości 0,5 cm, przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć folią aluminiową, wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200ºC na około 20 minut
Mark as complete
2.
Posiekać cebulę i czosnek i podsmażyć na oliwie. Dodać pęczak i smażyć całość kilka minut.
Mark as complete
3.
Dolać wino i poczekać, aż odparuje. Podlać chochlą bulionu, zmniejszyć gaz i gotować bez przykrycia, aż płyn wyparuje, następnie dolać kolejną chochlę bulionu.
Mark as complete
4.
Gotować w ten sposób kaszę, aż będzie miękka
Mark as complete
5.
Pod koniec dodać miękki ser kozi, listki rozmarynu i buraki
Mark as complete
6.
Wymieszać i podgrzać przez chwilę całość
Mark as complete
7.
Doprawić do smaku solą i pieprzem
Mark as complete
8.
Na wierzchu ułożyć podsmażony na patelni kozi ser pleśniowy
Mark as complete
Dodaj komentarz