DUET Mieszanka Kasz Pęczak & Gryczana z burakami i kozim serem

Składniki:

  • 2 buraki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • 200 g Duetu Mieszanki Kasz Pęczak & Gryczana Kupiec
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 500-700 ml bulionu warzywnego
  • 100 g sera koziego (do smarowania kanapek)
  • 1 łyżka listków tymianku
  • kilka plasterków pleśniowego sera koziego
  • sól i pieprz do smaku
No Reviews

Przygotowanie

1.

Buraki obrać i pokroić na kostki wielkości 0,5 cm, przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć folią aluminiową, wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200ºC na około 20 minut

Mark as complete
2.

Posiekać cebulę i czosnek i podsmażyć na oliwie. Dodać pęczak i smażyć całość kilka minut.

Mark as complete
3.

Dolać wino i poczekać, aż odparuje. Podlać chochlą bulionu, zmniejszyć gaz i gotować bez przykrycia, aż płyn wyparuje, następnie dolać kolejną chochlę bulionu.

Mark as complete
4.

Gotować w ten sposób kaszę, aż będzie miękka

Mark as complete
5.

Pod koniec dodać miękki ser kozi, listki rozmarynu i buraki

Mark as complete
6.

Wymieszać i podgrzać przez chwilę całość

Mark as complete
7.

Doprawić do smaku solą i pieprzem

Mark as complete
8.

Na wierzchu ułożyć podsmażony na patelni kozi ser pleśniowy

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.