Gorgonzola z prażonymi gruszkami i orzechami włoskimi
super easy
Składniki:
- 150g sera gorgonzola
- 2 twarde gruszki
- Łyżeczka masła
- Odrobina soku z cytryny
- Szczypta soli
- Świeżo mielony pieprz do smaku
- Garść orzechów włoskich
- Wafle kukurydziane z rozmarynem Kupiec
No Reviews
Przygotowanie
1.
Ser rozgnieść widelcem
Mark as complete
2.
Gruszki obrać i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny.
Mark as complete
3.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić gruszki i prażyć około 7-10 minut na średnim ogniu, często ale delikatnie mieszając, lekko ostudzić
Mark as complete
4.
Orzechy uprażyć na suchej patelni i posiekać
Mark as complete
5.
Gruszki wymieszać z serem i połową orzechów, doprawić solą i pieprzem
Mark as complete
6.
Gotową mieszankę rozłożyć na waflach i udekorować pozostałymi orzechami
Mark as complete
Dodaj komentarz