Gorgonzola z prażonymi gruszkami i orzechami włoskimi

Składniki:

  • 150g sera gorgonzola 
  • 2 twarde gruszki
  • Łyżeczka masła
  • Odrobina soku z cytryny 
  • Szczypta soli
  • Świeżo mielony pieprz do smaku
  • Garść orzechów włoskich
  • Wafle kukurydziane z rozmarynem Kupiec
No Reviews

Przygotowanie

1.

Ser rozgnieść widelcem

Mark as complete
2.

Gruszki obrać i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny.

Mark as complete
3.

Na patelni rozgrzać masło, wrzucić gruszki i prażyć około 7-10 minut na średnim ogniu, często ale delikatnie mieszając, lekko ostudzić

Mark as complete
4.

Orzechy uprażyć na suchej patelni i posiekać

Mark as complete
5.

Gruszki wymieszać z serem i połową orzechów, doprawić solą i pieprzem

Mark as complete
6.

Gotową mieszankę rozłożyć na waflach i udekorować pozostałymi orzechami

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.