Grillowany arbuz z sałatką z rukoli i Fitosami

Kochacie Fitosy? My też! Spróbujcie naszej kolejnej propozycji na danie z ich dodatkiem.

Składniki:

  • ½ opakowania Fitosów chili
  • ½ średniego arbuza
  • 50 g rukoli
  • 25 g sera feta
  • 20 g migdałów
  • 2 łyżki oliwy z oliwek + do posmarowania arbuza
  • Sól i pieprz
No Reviews

Przygotowanie

1.

Z arbuza wykrój okrągłe plastry o grubości około 0,5 cm

Mark as complete
2.

Posmaruj go z obu stron oliwą, dopraw solą i pieprzem

Mark as complete
3.

Grilluj po 2-3 minuty z każdej strony na rozgrzanej patelni grillowej

Mark as complete
4.

W misce wymieszaj rukolę, pokruszony ser feta i posiekane migdały

Mark as complete
5.

Do miski dodaj oliwę i odrobinę soli

Mark as complete
6.

Zgrillowanego arbuza ułóż na Fitosach, a wierzch udekoruj sałatką

Mark as complete
7.

Podawaj od razu na ciepło

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.