Grillowany arbuz z sałatką z rukoli i Fitosami
super easy
Kochacie Fitosy? My też! Spróbujcie naszej kolejnej propozycji na danie z ich dodatkiem.
Składniki:
- ½ opakowania Fitosów chili
- ½ średniego arbuza
- 50 g rukoli
- 25 g sera feta
- 20 g migdałów
- 2 łyżki oliwy z oliwek + do posmarowania arbuza
- Sól i pieprz
No Reviews
Przygotowanie
1.
Z arbuza wykrój okrągłe plastry o grubości około 0,5 cm
Mark as complete
2.
Posmaruj go z obu stron oliwą, dopraw solą i pieprzem
Mark as complete
3.
Grilluj po 2-3 minuty z każdej strony na rozgrzanej patelni grillowej
Mark as complete
4.
W misce wymieszaj rukolę, pokruszony ser feta i posiekane migdały
Mark as complete
5.
Do miski dodaj oliwę i odrobinę soli
Mark as complete
6.
Zgrillowanego arbuza ułóż na Fitosach, a wierzch udekoruj sałatką
Mark as complete
7.
Podawaj od razu na ciepło
Mark as complete
Dodaj komentarz