Gulasz po mazursku z kaszą gryczaną prażoną

Czas przygotowania: 60 minut

Ilość porcji: 4-5

Składniki:

  • 300 g Kaszy Gryczanej Prażonej Kupiec
  • 500 g wołowiny bez kości
  • 2-3 szklanki bulionu wołowego
  • 2 cebule
  • 200 g ogórków kiszonych
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/2 pora
  • 100 g białej kapusty
  • 200 g ziemniaków
  • 100 ml kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • sól, pieprz
No Reviews

Przygotowanie

1.

Kaszę gotujemy zgodnie ze sposobem przygotowania na opakowaniu

Mark as complete
2.

Na oleju podsmażamy posiekaną w kostkę cebulę, następnie dodajemy mięso i obsmażamy

Mark as complete
3.

Dorzucamy pokrojonego pora, marchew, pietruszkę, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy pod przykryciem 45 minut

Mark as complete
4.

Po wyznaczonym czasie dodajemy pokrojone w grube plastry ogórki kiszone, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy 5 minut

Mark as complete
5.

Mąkę mieszamy ze śmietaną i 2-3 łyżkami powstałego wywaru

Mark as complete
6.

Mieszankę mąki dodajemy do mięsa, zaciągamy i energicznie mieszamy, gotując na małym ogniu do zgęstnienia

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.