Gulasz warzywny z fasolą
Ilość porcji:4
Składniki:
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- 50 g imbiru
- oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka wędzonej papryki
- 0,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 cukinia
- kawałek dyni Hokkaido
- 1 kolba kukurydzy
- 300 g ugotowanej Fasoli „Piękny Jaś” Karłowy Kupiec
- 5 pomidorów
- sól i pieprz
- świeży tymianek
- Ryż Pełnoziarnisty Parboiled Naturalny Kupiec
No Reviews
Przygotowanie
1.
Cebule siekamy i podsmażamy na oliwie z oliwek
Mark as complete
2.
Dodajemy posiekany czosnek i imbir oraz przyprawy, podsmażamy przez chwilę
Mark as complete
3.
Paprykę kroimy w dużą kostkę i podsmażamy
Mark as complete
4.
Dodajemy resztę warzyw pokrojonych na podobną wielkość z wyjątkiem pomidorów
Mark as complete
5.
Dusimy warzywa podlewając wodą, aż będą miękkie
Mark as complete
6.
Pod koniec dodajemy pomidory pokrojone i fasolę
Mark as complete
7.
Całość przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem
Mark as complete
8.
Dusimy jeszcze około 30 minut
Mark as complete
9.
Gulasz podajemy na ryżu Pełnoziarnistym Parboiled Naturalnym Kupiec.
Mark as complete
Dodaj komentarz