Gulasz warzywny z fasolą

Ilość porcji:4

Składniki:

  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g imbiru
  • oliwa z oliwek
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • 0,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 cukinia
  • kawałek dyni Hokkaido
  • 1 kolba kukurydzy
  • 300 g ugotowanej Fasoli „Piękny Jaś” Karłowy Kupiec
  • 5 pomidorów
  • sól i pieprz
  • świeży tymianek
  • Ryż Pełnoziarnisty Parboiled Naturalny Kupiec
No Reviews

Przygotowanie

1.

Cebule siekamy i podsmażamy na oliwie z oliwek

Mark as complete
2.

Dodajemy posiekany czosnek i imbir oraz przyprawy, podsmażamy przez chwilę

Mark as complete
3.

Paprykę kroimy w dużą kostkę i podsmażamy

Mark as complete
4.

Dodajemy resztę warzyw pokrojonych na podobną wielkość z wyjątkiem pomidorów

Mark as complete
5.

Dusimy warzywa podlewając wodą, aż będą miękkie

Mark as complete
6.

Pod koniec dodajemy pomidory pokrojone i fasolę

Mark as complete
7.

Całość przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem

Mark as complete
8.

Dusimy jeszcze około 30 minut

Mark as complete
9.

Gulasz podajemy na ryżu Pełnoziarnistym Parboiled Naturalnym Kupiec.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.