Gulasz z zielonych warzyw z kaszą bulgur
super easy
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4
Składniki:
- 200 g kaszy bulgur Kupiec
- 1 młoda cebulka
- 3 ząbki czosnku
- ½ pora
- 100 g groszku w strąkach
- 1 mały brokuł
- 200 g szpinaku
- 1 mała cukinia
- 1 kalarepa
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól, pieprz
- 1 pęczek koperku
- Skórka z 1 cytryny
- 100 g śmietany 18%
No Reviews
Przygotowanie
1.
Ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Mark as complete
2.
Na oliwie podsmaż cebulkę pokrojoną w piórka, a po chwili dorzuć pokrojony w cienkie plasterki czosnek oraz pokrojony w plastry por.
Mark as complete
3.
Podduszaj składniki kilka minut, a następnie dodaj brokuł podzielony na różyczki, kalarepę, cukinię pokrojoną w pół-plastry oraz groszek.
Mark as complete
4.
Podsmażaj 5 minut, a potem dopraw i dodaj śmietany. Pomieszaj i podduszaj przez kolejne 5 minut.
Mark as complete
5.
Dodaj startą skórkę z cytryny i pomieszaj.
Mark as complete
6.
Ugotowaną kaszę podsmaż na oliwie i dodaj posiekany koperek.
Mark as complete
7.
Gulasz podaj z kaszą i koperkiem.
Mark as complete
Dodaj komentarz