Gulasz z zielonych warzyw z kaszą bulgur

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 4

Składniki:

  • 200 g kaszy bulgur Kupiec
  • 1 młoda cebulka
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ pora
  • 100 g groszku w strąkach
  • 1 mały brokuł
  • 200 g szpinaku
  • 1 mała cukinia
  • 1 kalarepa
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz
  • 1 pęczek koperku
  • Skórka z 1 cytryny
  • 100 g śmietany 18%
No Reviews

Przygotowanie

1.

Ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Mark as complete
2.

Na oliwie podsmaż cebulkę pokrojoną w piórka, a po chwili dorzuć pokrojony w cienkie plasterki czosnek oraz pokrojony w plastry por.

Mark as complete
3.

Podduszaj składniki kilka minut, a następnie dodaj brokuł podzielony na różyczki, kalarepę, cukinię pokrojoną w pół-plastry oraz groszek.

Mark as complete
4.

Podsmażaj 5 minut, a potem dopraw i dodaj śmietany. Pomieszaj i podduszaj przez kolejne 5 minut.

Mark as complete
5.

Dodaj startą skórkę z cytryny i pomieszaj.

Mark as complete
6.

Ugotowaną kaszę podsmaż na oliwie i dodaj posiekany koperek.

Mark as complete
7.

Gulasz podaj z kaszą i koperkiem.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.