JĘCZMIENIANKA NA BULIONIE Z BOBEM I SEREM DOJRZEWAJĄCYM

Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

  • 150 g płatków jęczmiennych Kupiec
  • 250 ml bulionu warzywnego
  • 1 cebulka
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • sól, pieprz
  • 100 g bobu młodego
  • 100 g sera dojrzewającego
  • 2 jajka sadzone (opcjonalnie)
  • posiekana mięta do podania
No Reviews

Przygotowanie

1.

Na maśle podsmaż posiekaną cebulkę i delikatnie posól

Mark as complete
2.

Dodaj płatki jęczmienne i podpraż

Mark as complete
3.

Następnie zalej bulionem, zmniejsz moc palnika i gotuj przez ok. 10 minut, od czasu do czasu mieszając

Mark as complete
4.

W międzyczasie wypłucz bób, zalej wodą, dodaj szczyptę soli oraz cukru i gotuj 5 minut i przelej lodowatą wodą

Mark as complete
5.

Bób obierz z łupinek, ser zetrzyj na tarce lub pokrój w trójkąty

Mark as complete
6.

Owsiankę przełóż na 2 talerze, dodaj bób i posyp serem

Mark as complete
7.

Danie podawaj z jajkiem sadzonym

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.