KANAPKI Z JAJKIEM I PASTĄ Z GRUSZKI I PIETRUSZKI

Jedz zdrowiej i dodaj smaku swoim codziennym posiłkom!

Miseczka pasty/ 4 porcje

Składniki:

  • 300 g korzenia pietruszki
  • 200 g gruszek
  • 100 g pora
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka drożdży nieaktywnych
  • 1/2 łyżeczki soli
  • Garść świeżo oregano
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
  • Opakowanie wafli  kukurydzianych z jagłą i pieprzem Kupiec
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • Czarnuszka do posypania
No Reviews

Przygotowanie

1.

Obierz pietruszkę i pokrój w kostkę. Gruszki pozbaw gniazd nasiennych i pokrój na kawałki.

Mark as complete
2.

Por pokrój w plastry. Warzywa ułóż na blaszce do pieczenia, posyp solą i pieprzem. Następnie dodaj oregano, czosnek, drożdże nieaktywne i wymieszaj oraz polej oliwą.

Mark as complete
3.

Piecz przez około 30 minut w temperaturze 200°C.

Mark as complete
4.

Wystudź, a następnie zmiksuj na gładką masę.

Mark as complete
5.

Wafle posmaruj pastą, ułóż pokrojone w plastry jajko i posyp czarnuszką.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.