KANAPKI Z JAJKIEM I PASTĄ Z GRUSZKI I PIETRUSZKI
super easy
Jedz zdrowiej i dodaj smaku swoim codziennym posiłkom!
Miseczka pasty/ 4 porcje
Składniki:
- 300 g korzenia pietruszki
- 200 g gruszek
- 100 g pora
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka drożdży nieaktywnych
- 1/2 łyżeczki soli
- Garść świeżo oregano
- 1/3 łyżeczki pieprzu
- Opakowanie wafli kukurydzianych z jagłą i pieprzem Kupiec
- 4 jajka ugotowane na twardo
- Czarnuszka do posypania
No Reviews
Przygotowanie
1.
Obierz pietruszkę i pokrój w kostkę. Gruszki pozbaw gniazd nasiennych i pokrój na kawałki.
Mark as complete
2.
Por pokrój w plastry. Warzywa ułóż na blaszce do pieczenia, posyp solą i pieprzem. Następnie dodaj oregano, czosnek, drożdże nieaktywne i wymieszaj oraz polej oliwą.
Mark as complete
3.
Piecz przez około 30 minut w temperaturze 200°C.
Mark as complete
4.
Wystudź, a następnie zmiksuj na gładką masę.
Mark as complete
5.
Wafle posmaruj pastą, ułóż pokrojone w plastry jajko i posyp czarnuszką.
Mark as complete
Dodaj komentarz