KASZA GRYCZANA W JESIENNEJ SŁODKIEJ ODSŁONIE

Składniki:

  • kasza gryczana marki Kupiec (200 g)
  • 500 ml mleka
  • 2 torebki kardamonu
  • 1 kawałek kory cynamonu
  • 2 goździki
  • 150 g bakalii: suszonych śliwek, rodzynek, orzechów
  • 0,5 łyżeczki octu balsamicznego
  • 2-3 łyżki miodu
  • 4 kwaśne jabłka

Sposób przygotowania:

Do mleka dodać kardamon, korę cynamonu oraz goździki, w tak przyrządzonej mieszance, gotować kaszę. Bakalie dodać pod koniec gotowania. Miód połączyć z octem balsamicznym, następnie wymieszać go z gotowym daniem.

Podczas, gdy kasza gryczana będzie się gotować, upiec w piekarniku jabłka.
Potrawę podawać z pieczonymi jabłkami.

No Reviews

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.