Kasza jaglana z owocami jagodowymi, daktylami i musem porzeczkowym
super easy
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 100g Kaszy Jaglanej Kupiec
- 100ml mleka roślinnego
- 100ml wody
- szczypta soli
- 50g cukru trzcinowego
- 4 daktyle
- 200g owoców jagodowych (jeżyny, maliny, borówki, porzeczki)
- 100g porzeczek czerwonych do sosu
- mięta do podania
No Reviews
Przygotowanie
1.
W garnku przygotowujemy mieszankę mleka i wody ze szczyptą soli i łyżeczką cukru trzcinowego
Mark as complete
2.
Rozcinamy woreczek z kaszą jaglaną i dodajemy do wcześniej przygotowanej mieszanki, całość gotujemy do miękkości
Mark as complete
3.
Porzeczki czerwone gotujemy z pozostałym cukrem 15 minut
Mark as complete
4.
Następnie przecieramy wcześniej ugotowane porzeczki przez sito
Mark as complete
5.
Gotową kaszę mieszamy z owocami jagodowymi, posypujemy pokrojonymi w paski śliwkami i polewamy musem porzeczkowym
Mark as complete
6.
Podajemy danie ozdobione listkami mięty
Mark as complete
Dodaj komentarz