Kasza jaglana z owocami jagodowymi, daktylami i musem porzeczkowym

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 100g Kaszy Jaglanej Kupiec
  • 100ml  mleka roślinnego
  • 100ml wody
  • szczypta soli
  • 50g cukru trzcinowego
  • 4 daktyle
  • 200g owoców jagodowych (jeżyny, maliny, borówki, porzeczki)
  • 100g porzeczek czerwonych do sosu
  • mięta do podania
No Reviews

Przygotowanie

1.

W garnku przygotowujemy mieszankę mleka i wody ze szczyptą soli i łyżeczką cukru trzcinowego

Mark as complete
2.

Rozcinamy woreczek z kaszą jaglaną i dodajemy do wcześniej przygotowanej mieszanki, całość gotujemy do miękkości

Mark as complete
3.

Porzeczki czerwone gotujemy z pozostałym cukrem 15 minut

Mark as complete
4.

Następnie przecieramy wcześniej ugotowane porzeczki przez sito

Mark as complete
5.

Gotową kaszę mieszamy z owocami jagodowymi, posypujemy pokrojonymi w paski śliwkami i polewamy musem porzeczkowym

Mark as complete
6.

Podajemy danie ozdobione listkami mięty

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.