KOKOSOWE CZEKOLADOWE CIASTECZKA Z PŁATKÓW JAGLANYCH

Składniki:

  • 100 g masła
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 1 jajko
  • 150 g płatków jaglanych
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 70 g mąki jaglanej lub ryżowej
  • 50 g białej czekolady
No Reviews

Przygotowanie

1.

Masło rozpuść, zdejmij z ognia, dodaj posiekaną gorzką czekoladę

Mark as complete
2.

Chwilę poczekaj, a następnie wszystko wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji

Mark as complete
3.

Dodaj płatki, wiórki kokosowe, jajko, mąkę oraz cukier i zagniataj, aż składniki się połączą

Mark as complete
4.

Schowaj ciasto do lodówki na pół godziny, a następnie uformuj kulki wielkości piłeczki pingpongowej, które następnie ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Mark as complete
5.

Ciasto zagnieć za pomocą dłoni, posyp posiekaną białą czekoladą i piecz 20 minut w 170*C

Mark as complete
6.

Ciasteczka odstaw, aż do wystygnięcia

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.