KOKOSOWE CZEKOLADOWE CIASTECZKA Z PŁATKÓW JAGLANYCH
super easy
Składniki:
- 100 g masła
- 100 g czekolady gorzkiej
- 1 jajko
- 150 g płatków jaglanych
- 50 g wiórków kokosowych
- 100 g cukru trzcinowego
- 70 g mąki jaglanej lub ryżowej
- 50 g białej czekolady
No Reviews
Przygotowanie
1.
Masło rozpuść, zdejmij z ognia, dodaj posiekaną gorzką czekoladę
Mark as complete
2.
Chwilę poczekaj, a następnie wszystko wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji
Mark as complete
3.
Dodaj płatki, wiórki kokosowe, jajko, mąkę oraz cukier i zagniataj, aż składniki się połączą
Mark as complete
4.
Schowaj ciasto do lodówki na pół godziny, a następnie uformuj kulki wielkości piłeczki pingpongowej, które następnie ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Mark as complete
5.
Ciasto zagnieć za pomocą dłoni, posyp posiekaną białą czekoladą i piecz 20 minut w 170*C
Mark as complete
6.
Ciasteczka odstaw, aż do wystygnięcia
Mark as complete
Dodaj komentarz