KOKTAJL JAGODOWY Z PŁATKAMI RYŻOWYMI
super easy
Składniki (2 porcje)
- 1/2 szklanki Płatków Ryżowych Kupiec
- 1 szklanka mleka roślinnego (np. migdałowego, kokosowego lub owsianego)
- 1 szklanka jagód (świeżych lub mrożonych)
- 1 banan
- 1/2 szklanki wody
No Reviews
Przygotowanie
1.
W rondelku zagotuj mleko roślinne.
Mark as complete
2.
Dodaj płatki ryżowe i gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut, aż wchłoną płyn i będą miękkie. Odstaw do przestygnięcia.
Mark as complete
3.
W kielichu blendera umieść ugotowane płatki ryżowe, jagody, banana i wodę.
Mark as complete
4.
Blenduj do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli koktajl jest zbyt gęsty, dolej trochę wody.
Mark as complete
5.
Przelej do szklanek i od razu podawaj.
Mark as complete
Dodaj komentarz