Krem z kalarepy podany z waflami z czarnuszką

Czas przygotowania: 40 minut

Ilość porcji: 4

Składniki:

  • 10 szt. wafli z czarnuszką Kupiec
  • 1 cebula
  • ½ pora
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duży ziemniak
  • 2 kalarepy
  • Sól
  • Pieprz
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 5 rzodkiewek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1000 ml bulionu warzywnego lub wody

Krem z kalarepy podawaj z waflami z czarnuszką Kupiec.

No Reviews

Przygotowanie

1.

Podsmaż na oliwie posiekaną cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj na patelnię pokrojonego pora, ziemniaka i kalarepę.

Mark as complete
2.

Wszystko zalej bulionem

Mark as complete
3.

Całość gotuj pod przykryciem 30 minut

Mark as complete
4.

Zupę dopraw gałką muszkatołową, pieprzem cytrynowym, czarnym i solą

Mark as complete
5.

Wszystko zmiksuj na gładki krem

Mark as complete
6.

Danie podawaj z pokrojoną w plasterki rzodkiewką i młodym listkami kalarepy

Mark as complete
7.

Na samym końcu polej krem oliwą z oliwek

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.