Krem z kalarepy podany z waflami z czarnuszką
super easy
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 4
Składniki:
- 10 szt. wafli z czarnuszką Kupiec
- 1 cebula
- ½ pora
- 2 ząbki czosnku
- 1 duży ziemniak
- 2 kalarepy
- Sól
- Pieprz
- 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
- szczypta gałki muszkatołowej
- 5 rzodkiewek
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1000 ml bulionu warzywnego lub wody
Krem z kalarepy podawaj z waflami z czarnuszką Kupiec.
No Reviews
Przygotowanie
1.
Podsmaż na oliwie posiekaną cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj na patelnię pokrojonego pora, ziemniaka i kalarepę.
Mark as complete
2.
Wszystko zalej bulionem
Mark as complete
3.
Całość gotuj pod przykryciem 30 minut
Mark as complete
4.
Zupę dopraw gałką muszkatołową, pieprzem cytrynowym, czarnym i solą
Mark as complete
5.
Wszystko zmiksuj na gładki krem
Mark as complete
6.
Danie podawaj z pokrojoną w plasterki rzodkiewką i młodym listkami kalarepy
Mark as complete
7.
Na samym końcu polej krem oliwą z oliwek
Mark as complete
Dodaj komentarz