Krem z pieczonych pomidorów i czosnku

Składniki:

  • 1 kg świeżych pomidorów, różne odmiany 
  • Główka czosnku
  • Oliwa
  • Sól morska 
  • Świeżo mielony pieprz 
  • Zioła świeże lub suszone (bazylia, tymianek, oregano)
  • 1 l bulionu warzywnego
  • Do podania: śmietanka, świeża bazylia 
No Reviews

Przygotowanie

1.

Pomidory ułożyć w naczyniu do zapiekania, większe przekroić

Mark as complete
2.

Polać oliwą, posypać ziołami, solą i pieprzem.

Mark as complete
3.

Główkę czosnku przeciąć na pół, zawinąć w folię aluminiową i położyć z pomidorami w naczyniu. Piec całość ok 45 minut w 190°C

Mark as complete
4.

Po upieczeniu pomidory z całym sokiem jaki puściły przełożyć do garnka, czosnek wycisnąć do pomidorów, dolać bulion i gotować, aż częściowo odparuje

Mark as complete
5.

Następnie dokładnie zblendować. Podawać z waflami, bazylią, śmietanką

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.