KUTIA Z KASZY PĘCZAK
super easy
Szukacie ciekawego przepisu na kutię? Spróbujcie naszej kutii z kaszy pęczak.
SKŁADNIKI
1,5 szklanki kaszy pęczak
1 szklanka maku
3 łyżki miodu
100 g migdałów
50 g orzechów włoskich
kilka kropli aromatu migdałowego
No Reviews
Przygotowanie
1.
Pęczak ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu
Mark as complete
2.
Mak opłucz, sparz, odsącz i zmiel w maszynce z gęstym sitkiem
Mark as complete
3.
Następnie połącz go z pęczakiem oraz z rozpuszczonym i podgrzanym miodem i aromatem migdałowym
Mark as complete
4.
Dodaj rodzynki, posiekane migdały i orzechy włoskie
Mark as complete
5.
Wymieszaj wszystko i wstaw na kilka godzin do lodówki
Mark as complete
6.
Do kaszy pęczak możesz dodać ulubione bakalie
Mark as complete
Dodaj komentarz