KUTIA Z KASZY PĘCZAK

Szukacie ciekawego przepisu na kutię? Spróbujcie naszej kutii z kaszy pęczak.

SKŁADNIKI

1,5 szklanki kaszy pęczak
1 szklanka maku
3 łyżki miodu
100 g migdałów
50 g orzechów włoskich
kilka kropli aromatu migdałowego

No Reviews

Przygotowanie

1.

Pęczak ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu

Mark as complete
2.

Mak opłucz, sparz, odsącz i zmiel w maszynce z gęstym sitkiem

Mark as complete
3.

Następnie połącz go z pęczakiem oraz z rozpuszczonym i podgrzanym miodem i aromatem migdałowym

Mark as complete
4.

Dodaj rodzynki, posiekane migdały i orzechy włoskie

Mark as complete
5.

Wymieszaj wszystko i wstaw na kilka godzin do lodówki

Mark as complete
6.

Do kaszy pęczak możesz dodać ulubione bakalie

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.