Leczo jesienne z dynią, papryką i cukinią z kaszą

Czas przygotowania: 35 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 100g Kaszy Jęczmiennej Perłowej Kupiec
  • 1 cebula biała
  • 2 małe papryki różnokolorowe
  • 100g dyni
  • 100g cukinii
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 100 ml wody
  • 1 łyżka papryki mielonej słodkiej
  •  sól i pieprz
  • garść natki pietruszki
No Reviews

Przygotowanie

1.

Kaszę gotujemy zgodnie ze sposobem przygotowania na opakowaniu

Mark as complete
2.

Cebulę kroimy w piórka a czosnek siekamy drobno, następnie podsmażamy wszystko razem na oleju

Mark as complete
3.

Pozostałe warzywa kroimy w kostkę i dodajemy do wcześniej podsmażonej cebuli z czosnkiem

Mark as complete
4.

Kiedy składniki się zarumienią, dodajemy przyprawy, przecier pomidorowy i wodę

Mark as complete
5.

Przykrywamy warzywa i gotujemy wszystko przez 15 minut

Mark as complete
6.

Jesienne leczo podajemy z kaszą jęczmienną perłową

Mark as complete
7.

Na koniec posypujemy pokrojoną natką pietruszki

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.