Leczo jesienne z dynią, papryką i cukinią z kaszą
super easy
Czas przygotowania: 35 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 100g Kaszy Jęczmiennej Perłowej Kupiec
- 1 cebula biała
- 2 małe papryki różnokolorowe
- 100g dyni
- 100g cukinii
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 100 ml wody
- 1 łyżka papryki mielonej słodkiej
- sól i pieprz
- garść natki pietruszki
No Reviews
Przygotowanie
1.
Kaszę gotujemy zgodnie ze sposobem przygotowania na opakowaniu
Mark as complete
2.
Cebulę kroimy w piórka a czosnek siekamy drobno, następnie podsmażamy wszystko razem na oleju
Mark as complete
3.
Pozostałe warzywa kroimy w kostkę i dodajemy do wcześniej podsmażonej cebuli z czosnkiem
Mark as complete
4.
Kiedy składniki się zarumienią, dodajemy przyprawy, przecier pomidorowy i wodę
Mark as complete
5.
Przykrywamy warzywa i gotujemy wszystko przez 15 minut
Mark as complete
6.
Jesienne leczo podajemy z kaszą jęczmienną perłową
Mark as complete
7.
Na koniec posypujemy pokrojoną natką pietruszki
Mark as complete
Dodaj komentarz