Limonkowa babka z kaszy manny

Składniki:

  • 4 jajka
  • ¾ szklanki cukru
  • szklanka kaszy manny błyskawicznej Kupiec
  • sok z 1 limonki
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 350 ml mleka
  • 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
  • masło po posmarowania blaszki

Lifehack lukier:

Lukier z naturalnymi barwnikami:
Na różowy lukier:
150g g cukru pudru kupiec
3 łyżki zaparzonej wcześniej herbaty z hibiskusa

Przygotowanie:
Do cukru pudru wlewamy herbatę i mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

No Reviews

Przygotowanie

1.

Jajka ubijamy z cukrem około 5 minut na puszystą masę

Mark as complete
2.

Dodajemy powoli kaszę manną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie delikatnie sok z limonki i mieszamy.

Mark as complete
3.

Blaszkę z kominem smarujemy obficie masłem i wylewamy ciasto

Mark as complete
4.

Pieczemy 40 minut w temperaturze 180*C

Mark as complete
5.

Po 35 minutach podgrzewamy mleko z cukrem z wanilią i zalewamy babkę. Pieczemy kolejne 15 minut (aż mleko wchłonie).

Mark as complete
6.

Zostawiamy w blaszce do delikatnego przestudzenia, następnie wyciągamy z formy. I polewamy wcześniej przygotowanym lukrem

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.