LUNCHBOX wytrawny: Ciasteczka zbożowe Kupiec naturalne, sałatka z kuskusem, kurczakiem, papryką i winegretem, hummus dyniowy, garść orzechów, maliny i jeżyny

Czas przygotowania: 25 minut

Ilość porcji: 1 lunchbox

Składniki:

  • 1 opakowanie Ciasteczek zbożowych KUPIEC – naturalnych
  • 50 g orzechów mieszanych niesolonych
  • 50 g malin i jeżyn

Na hummus:

  • 50 g puree z dyni hokkaido
  • 150 g ciecierzycy ugotowanej
  • 1 łyżka pasty tahini
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 1/2 łyżeczki kuminu
  • sól, pieprzNa sałatkę:
  • 50 g Kuskusu Kupiec
  • 50 g piersi z kurczaka
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • 50 g papryki świeżej

vinegret:

  • 1 łyżeczka miodu
  • 10 g soku z cytryny
  • 20 ml oliwy z oliwek
  • 20 ml wody
  • sól, pieprz
No Reviews

Przygotowanie

1.

Wszystkie składniki na hummus miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji

Mark as complete
2.

Doprawiamy do smaku kuminem, solą i pieprzem

Mark as complete
3.

Kuskus przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu

Mark as complete
4.

Wszystkie składniki na winegret mieszamy w słoiczku. Odstawiamy

Mark as complete
5.

Kurczaka kroimy w małą kostkę, mieszamy z oliwą z oliwek, delikatnie doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy na patelni

Mark as complete
6.

Ugotowany kuskus mieszamy z kurczakiem, pokrojoną w kostkę papryką, oraz wcześniej przygotowanym winegretem

Mark as complete
7.

Do lunchboxu z przegródkami układamy hummus, ciasteczka, orzechy, owoce i do największej przegródki sałatkę

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.