LUNCHBOX wytrawny: Ciasteczka zbożowe Kupiec naturalne, sałatka z kuskusem, kurczakiem, papryką i winegretem, hummus dyniowy, garść orzechów, maliny i jeżyny
super easy
Czas przygotowania: 25 minut
Ilość porcji: 1 lunchbox
Składniki:
- 1 opakowanie Ciasteczek zbożowych KUPIEC – naturalnych
- 50 g orzechów mieszanych niesolonych
- 50 g malin i jeżyn
Na hummus:
- 50 g puree z dyni hokkaido
- 150 g ciecierzycy ugotowanej
- 1 łyżka pasty tahini
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1/2 ząbka czosnku
- 1/2 łyżeczki kuminu
- sól, pieprzNa sałatkę:
- 50 g Kuskusu Kupiec
- 50 g piersi z kurczaka
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- 50 g papryki świeżej
vinegret:
- 1 łyżeczka miodu
- 10 g soku z cytryny
- 20 ml oliwy z oliwek
- 20 ml wody
- sól, pieprz
No Reviews
Przygotowanie
1.
Wszystkie składniki na hummus miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji
Mark as complete
2.
Doprawiamy do smaku kuminem, solą i pieprzem
Mark as complete
3.
Kuskus przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu
Mark as complete
4.
Wszystkie składniki na winegret mieszamy w słoiczku. Odstawiamy
Mark as complete
5.
Kurczaka kroimy w małą kostkę, mieszamy z oliwą z oliwek, delikatnie doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy na patelni
Mark as complete
6.
Ugotowany kuskus mieszamy z kurczakiem, pokrojoną w kostkę papryką, oraz wcześniej przygotowanym winegretem
Mark as complete
7.
Do lunchboxu z przegródkami układamy hummus, ciasteczka, orzechy, owoce i do największej przegródki sałatkę
Mark as complete
Dodaj komentarz