MAŚLANY KREM ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW
super easy
4 porcje 30 minut
Składniki:
- 100g Lunch Mixu z pestkami dyni Kupiec
- 1 cebula biała (cukrowa)
- 60 g masła
- 1 kg dojrzałych, żółtych pomidorów (mogą być również malinowe)
- 2 ząbki czosnku
- 350 ml wody
- 2 łyżki creme fraiche
- Bazylia do podania
- Sól i pieprz
Przygotowanie:
Lunch Mix gotujemy. Cebulę siekamy, delikatnie solimy i podsmażamy na maśle do czasu, aż się zeszkli. W międzyczasie nacinamy delikatnie pomidory na czubku w krzyż i zalewamy wrzątkiem. Wyciągamy i bez problemu obieramy skórkę. Kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli razem z posiekanym czosnkiem. Zalewamy wodą i gotujemy 30 minut pod przykryciem. Miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy creme fraiche – mieszamy dokładnie. Podajemy z Lunch Mixem, posypane świeżymi listkami bazylii.
No Reviews
Dodaj komentarz