MAŚLANY KREM ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW

4 porcje 30 minut

Składniki:

  • 100g Lunch Mixu z pestkami dyni Kupiec
  • 1 cebula biała (cukrowa)
  • 60 g masła
  • 1 kg dojrzałych, żółtych pomidorów (mogą być również malinowe)
  • 2 ząbki czosnku
  • 350 ml wody
  • 2 łyżki creme fraiche
  • Bazylia do podania
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

Lunch Mix gotujemy. Cebulę siekamy, delikatnie solimy i podsmażamy na maśle do czasu, aż się zeszkli. W międzyczasie nacinamy delikatnie pomidory na czubku w krzyż i zalewamy wrzątkiem. Wyciągamy i bez problemu obieramy skórkę. Kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli razem z posiekanym czosnkiem. Zalewamy wodą i gotujemy 30 minut pod przykryciem. Miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy creme fraiche – mieszamy dokładnie. Podajemy z Lunch Mixem, posypane świeżymi listkami bazylii.

No Reviews

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.