Mazurek pistacjowy

Czas przygotowania: 1 godzina

Ilość porcji: 6-8

Składniki:

Na spód:

  • 150 g mąki pszennej
  • 100 g zimnego
  • 50 g mąki ziemniaczanej Kupiec
  • 50 g cukru pudru Kupiec
  • 3 żółtka
  • Szczypta soli

Na krem:

  • 100 ml śmietany kremówki
  • 60 g pistacji niesolonych łuskanych
  • 100 g białej czekolady

Do przełożenia:

  • 3 łyżki konfitury malinowej
  • 1 łyżka posiekanych pistacji
  • 1 łyżka migdałów w płatkach
  • 1 łyżka białej czekolady posiekanej lub granulowanej
No Reviews

Przygotowanie

1.

Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misie malaksera i łączymy.

Mark as complete
2.

Zagniatamy w kulę. I chłodzimy 30 minut w lodówce.

Mark as complete
3.

Następnie wałkujemy dość cienko i wykładamy blaszkę do tarty o średnicy 30cm/10cm

Mark as complete
4.

Pieczemy 15 minut 1 180*C do zarumienienia

Mark as complete
5.

Kremówkę podgrzewamy, następnie wrzucamy posiekaną białą czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia

Mark as complete
6.

Dodajemy bardzo drobno posiekane pistacje (można zmiksować w malakserze).

Mark as complete
7.

Podpieczony spód smarujemy konfiturą, na wierzch wykładamy krem.

Mark as complete
8.

Wyrównujemy i ozdabiamy płatkami migdałów, posiekanymi pistacjami i białą czekoladą

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.