Mini Caprese na Fin’Snackach Mozzarella & Onion

Składniki (na ok. 20 sztuk):

  • 1 opakowanie Fin’Snack Mozzarella & Onion Kupiec
  • 10 mini kulek mozzarelli (lub pokrojona w kostkę mozzarella)
  • 10–12 pomidorków koktajlowych
  • Kilka listków świeżej bazylii (zielonej i fioletowej)
  • Oliwa z oliwek extra virgin
  • Krem balsamiczny lub ocet balsamiczny (do dekoracji)
  • Sól i świeżo mielony pieprz (opcjonalnie)
No Reviews

Przygotowanie

1.

Pokrój pomidorki i kulki mozzarelli na połówki.

Mark as complete
2.

Na każdy Fin’Snack ułóż połówkę mozzarelli i połówkę pomidorka.

Mark as complete
3.

Dodaj listek bazylii (możesz go porwać lub zwinąć cienko w rulonik jak na zdjęciu).

Mark as complete
4.

Skrop całość oliwą z oliwek i odrobiną kremu balsamicznego.

Mark as complete
5.

(Opcjonalnie) dopraw świeżo mielonym pieprzem.

Mark as complete
6.

Ułóż na dużym talerzu lub desce. Można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać kilka godzin w lodówce – ale najlepiej smakują na świeżo, gdy Fin’Snacki są maksymalnie chrupiące!

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.