NALEŚNIKI Z FARSZEM Z KASZY GRYCZANEJ

Składniki

  • 0,5 szklanki kaszy gryczanej
  • 200 g sera twarogowego (zmielonego)
  • 1 cebula
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 jajko
  • oliwa do smażenia
  • sól, pieprz do smaku

Ciasto:

  • 1 szkl. mąki
  • 2 jajka
  • 1 szkl. mleka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Kaszę ugotować na sypko wg przepisu na opakowaniu. W międzyczasie przygotować ciasto mieszając jajka z mlekiem, przesianą mąką i odrobiną soli. Wyrobić gładkie ciasto, rozrzedzić ciepłą wodą, dodać oliwę i ponownie wymieszać. Usmażyć cienkie naleśniki. Przygotować farsz mieszając ugotowaną kaszę z serem twarogowym i podsmażoną, drobno posiekaną cebulką. Do masy dodać surowe jajko, sól, pieprz do smaku i wymieszać. Jeżeli nadzienie jest zbyt suche można dodać 2 łyżki śmietany. Całą powierzchnię naleśnika posmarować farszem, zwinąć w rulony. Przed podaniem naleśniki podsmażyć.

No Reviews

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.