Papryka faszerowana kaszą bulgur, fetą, cukinią i bakłażanem
super easy
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 6
Składniki:
- 3 papryki różnokolorowe
- 200 g kaszy bulgur Kupiec
- 4 ząbki czosnku
- 1 mała cukinia
- 1 mały bakłażan
- 1 pomidor
- 200 g sera feta
- 40 ml oliwy z oliwek
- 1 pęczek kolendry
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
No Reviews
Przygotowanie
1.
Ugotuj kaszę bulgur zgodnie z czasem podanym na opakowaniu, a następnie odcedź
Mark as complete
2.
Pokrój w kostkę pomidora, bakłażana i cukinię
Mark as complete
3.
Podsmaż czosnek na oliwie z oliwek. Po chwili dodaj pokrojone pomidora i bakłażana
Mark as complete
4.
Posól do smaku, a kiedy wszystko się zarumieni, dodaj pokrojoną cukinię
Mark as complete
5.
Dodaj kaszę, pokruszoną połowę fety, pieprz cytrynowy oraz posiekaną kolendrę. Pomieszaj całość
Mark as complete
6.
Przekrój papryki wzdłuż na połówki i pozbądź się gniazd nasiennych. Nadziej każdą połówkę papryki farszem w taki sposób, aby powstała mała górka
Mark as complete
7.
Grilluj nadziewane papryki na grillu przez 15 minut, jeżeli posiadasz grill z pokrywą. Jeżeli nie posiadasz grilla z pokrywą, owiń papryki folią aluminiową i grilluj przez 30 minut
Mark as complete
Dodaj komentarz