Papryka faszerowana kaszą bulgur, fetą, cukinią i bakłażanem

Czas przygotowania: 45 minut

Ilość porcji: 6

Składniki:

  • 3 papryki różnokolorowe
  • 200 g kaszy bulgur Kupiec
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 mała cukinia
  • 1 mały bakłażan
  • 1 pomidor
  • 200 g sera feta
  • 40 ml oliwy z oliwek
  • 1 pęczek kolendry
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
No Reviews

Przygotowanie

1.

Ugotuj kaszę bulgur zgodnie z czasem podanym na opakowaniu, a następnie odcedź

Mark as complete
2.

Pokrój w kostkę pomidora, bakłażana i cukinię

Mark as complete
3.

Podsmaż czosnek na oliwie z oliwek. Po chwili dodaj pokrojone pomidora i bakłażana

Mark as complete
4.

Posól do smaku, a kiedy wszystko się zarumieni, dodaj pokrojoną cukinię

Mark as complete
5.

Dodaj kaszę, pokruszoną połowę fety, pieprz cytrynowy oraz posiekaną kolendrę. Pomieszaj całość

Mark as complete
6.

Przekrój papryki wzdłuż na połówki i pozbądź się gniazd nasiennych. Nadziej każdą połówkę papryki farszem w taki sposób, aby powstała mała górka

Mark as complete
7.

Grilluj nadziewane papryki na grillu przez 15 minut, jeżeli posiadasz grill z pokrywą. Jeżeli nie posiadasz grilla z pokrywą, owiń papryki folią aluminiową i grilluj przez 30 minut

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.