PASTA Z FASOLI Z RUKOLĄ
SKŁADNIKI
100 g fasola Piękny Jaś Tyczny marki Kupiec
50 g rukoli
50 g ziaren słonecznika
1 ząbek czosnku
5 łyżek soku z cytryny
szczypta ostrej papryki
5 łyżek oliwy z oliwek
sól morska do smaku
Sposób przygotowania
Fasolę namoczyć całą noc a następnie ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni aż lekko zbrązowieją. Ugotowaną fasolę, rukolę, słonecznik, czosnek, połowę soku z cytryny, paprykę i oliwę oraz szczyptę soli włożyć do robota kuchennego i zmiksować na gładką masę (można też rozgnieść widelcem). Doprawić do smaku resztą soku z cytryny i solą. Podać skropioną oliwą. Podawać z waflami ryżowymi lub kukurydzianymi Kupiec.
No Reviews
Dodaj komentarz