PASZTET Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ
super easy
Składniki
- kasza jęczmienna Kupiec (200 g)
- 1 cebula, pokrojona w kostkę
- 1 marchewka, starta na tarce
- 200 g selera, starty na tarce
- oliwa z oliwek
- 200 g wątróbki drobiowej
- 200 g mięsa mielonego wieprzowego
- 100 g miękkiego masła
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
- 2 jajka
- sól i pieprz
Sposób przygotowania
Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu (50 g odłożyć nieugotowanej). Cebulę, marchewkę i seler zeszklić na oliwie dodać wątróbkę i podsmażyć przez 10 minut, następnie zmielić w maszynce do mięsa. Dodać ugotowaną i odłożoną nieugotowaną kaszę oraz resztę składników i dokładnie wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej podłużnej formy do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180°C, przez 40-50 minut.
Smacznego!
No Reviews
Dodaj komentarz