PASZTET Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ

Składniki

  • kasza jęczmienna Kupiec (200 g)
  • 1 cebula, pokrojona w kostkę
  • 1 marchewka, starta na tarce
  • 200 g selera, starty na tarce
  • oliwa z oliwek
  • 200 g wątróbki drobiowej
  • 200 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 100 g miękkiego masła
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 2 jajka
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu (50 g odłożyć nieugotowanej). Cebulę, marchewkę i seler zeszklić na oliwie dodać wątróbkę i podsmażyć przez 10 minut, następnie zmielić w maszynce do mięsa. Dodać ugotowaną i odłożoną nieugotowaną kaszę oraz resztę składników i dokładnie wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej podłużnej formy do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180°C, przez 40-50 minut.

Smacznego!

No Reviews

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.