Pieczone szparagi z pomidorkami i rozpływającą fetą, skórką cytrynową, podane z FITOSAMI CHILLI

Czas przygotowania: 20 minut

Ilość porcji: 3-4

Składniki:

  • 1 opakowanie Fitosów Chilli Kupiec
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 200 g pomidorków cherry
  • 200 g fety owczej
  • 200 ml jogurtu naturalnego 
  • Skórka otarta z 1 cytryny
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • Sól, pieprz
  • Garść świeżych ziół do podania
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
No Reviews

Przygotowanie

1.

Na patelni roztapiamy masło klarowane i podsmażamy szparagi, doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy odrobiną skórki cytrynowej

Mark as complete
2.

Grillujemy około 5 minut

Mark as complete
3.

Fetę miksujemy z jogurtem naturalnym

Mark as complete
4.

Na talerzu rozsmarowujemy rozpływającą fetę, układamy szparagi, dodajemy pomidorki cherry przekrojone na pół, posypujemy ziołami, pozostałą skórką cytrynową

Mark as complete
5.

Polewamy oliwą z oliwek. Podajemy z Fitosami Chili.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.