Pieczone szparagi z pomidorkami i rozpływającą fetą, skórką cytrynową, podane z FITOSAMI CHILLI
super easy
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 3-4
Składniki:
- 1 opakowanie Fitosów Chilli Kupiec
- 1 pęczek zielonych szparagów
- 200 g pomidorków cherry
- 200 g fety owczej
- 200 ml jogurtu naturalnego
- Skórka otarta z 1 cytryny
- 1 łyżka masła klarowanego
- Sól, pieprz
- Garść świeżych ziół do podania
- 1 łyżka oliwy z oliwek
No Reviews
Przygotowanie
1.
Na patelni roztapiamy masło klarowane i podsmażamy szparagi, doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy odrobiną skórki cytrynowej
Mark as complete
2.
Grillujemy około 5 minut
Mark as complete
3.
Fetę miksujemy z jogurtem naturalnym
Mark as complete
4.
Na talerzu rozsmarowujemy rozpływającą fetę, układamy szparagi, dodajemy pomidorki cherry przekrojone na pół, posypujemy ziołami, pozostałą skórką cytrynową
Mark as complete
5.
Polewamy oliwą z oliwek. Podajemy z Fitosami Chili.
Mark as complete
Dodaj komentarz