PIEROGI Z GROCHEM

Szukasz pierogowych inspiracji? Spróbuj naszych pierogów z grochem!

SKŁADNIKI

1/2 szklanki grochu marki Kupiec
2 cebule
2 gałązki świeżego tymianku
sól i pieprz
oliwa do smażenia i do pasty

Ciasto:
150 g mąki
1 łyżka oleju
1 żółtko
100 ml gorącej wody
szczypta soli

No Reviews

Przygotowanie

1.

Groch namaczaj przez noc, odlej wodę, zalej świeżą i gotuj do miękkości, następnie dokładnie odsącz

Mark as complete
2.

Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oleju razem z tymiankiem

Mark as complete
3.

Groch i cebulę zmiksuj na gładką masę, dodaj sól, pieprz oraz w miarę potrzeby więcej oliwy i odstaw

Mark as complete
4.

Z mąki, soli, żółtka, wody i oleju zagnieć ciasto na pierogi, rozwałkuj na wysypanej mąką stolnicy, szklanką wycinaj kółka i faszeruj pastą z grochu

Mark as complete
5.

Zlep pierogi i ugotuj je w osolonej wodzie

Mark as complete
6.

Podawaj z ulubioną okrasą

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.