PIEROGI Z GROCHEM
super easy
Szukasz pierogowych inspiracji? Spróbuj naszych pierogów z grochem!
SKŁADNIKI
1/2 szklanki grochu marki Kupiec
2 cebule
2 gałązki świeżego tymianku
sól i pieprz
oliwa do smażenia i do pasty
Ciasto:
150 g mąki
1 łyżka oleju
1 żółtko
100 ml gorącej wody
szczypta soli
No Reviews
Przygotowanie
1.
Groch namaczaj przez noc, odlej wodę, zalej świeżą i gotuj do miękkości, następnie dokładnie odsącz
Mark as complete
2.
Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oleju razem z tymiankiem
Mark as complete
3.
Groch i cebulę zmiksuj na gładką masę, dodaj sól, pieprz oraz w miarę potrzeby więcej oliwy i odstaw
Mark as complete
4.
Z mąki, soli, żółtka, wody i oleju zagnieć ciasto na pierogi, rozwałkuj na wysypanej mąką stolnicy, szklanką wycinaj kółka i faszeruj pastą z grochu
Mark as complete
5.
Zlep pierogi i ugotuj je w osolonej wodzie
Mark as complete
6.
Podawaj z ulubioną okrasą
Mark as complete
Dodaj komentarz