Pilav z kaszą bulgur

Czas przygotowania: 35 minut

Ilość porcji: 3

Składniki:

  • 200 g kaszy bulgur Kupiec
  • 2 szklanki bulionu warzywnego,
  • 1 cebula
  • 3 marchewka
  • 1 cukinia
  • 200 g selera naciowego
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka pasty Harissa
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • Sól, pieprz
  • 100 g rodzynek
  • Garść orzechów włoskich
  • Garść natki pietruszki
No Reviews

Przygotowanie

1.

1. Cebulą i cukinie kroimy w kostkę, następnie marchewkę oraz seler kroimy w plastry.

Mark as complete
2.

2. W garnku z grubym dnem na oliwie podsmażamy cebulę, po chwili dodajemy pokrojoną marchewkę.

Mark as complete
3.

3. Kiedy warzywa się zarumienią dodajemy seler cukinie i kaszę bulgur.

Mark as complete
4.

4. Do warzyw z kaszą dodajemy przyprawy, przecier pomidorowy, rodzynki, pastę Harisse.

Mark as complete
5.

5. Następnie zalewamy bulionem, mieszamy i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 15 minut.

Mark as complete
6.

6. Po wyznaczonym czasie zostawiamy danie pod przykryciem na 10 minut.

Mark as complete
7.

7. Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni.

Mark as complete
8.

8. Pilav podajemy posypany natką pietruszki i orzechami włoskimi.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.