Placuszki gryczane z kapustą kiszoną

Ilość porcji: 4

Składniki:

Placuszki:

  • 200 g palonej Kaszy Gryczanej Kupiec
  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • 200 ml wody
  • 0,5 łyżeczki soli

Kiszona kapusta:

  • 50 g wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • olej do smażenia
  • 200 g pieczarek
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • 500 g kiszonej kapusty
  • sól i pieprz
  • kwaśna śmietana do podania
No Reviews

Przygotowanie

1.

Kaszę gryczaną namaczamy i zostawiamy na noc do nasiąknięcia.

Mark as complete
2.

Następnego dnia odcedzamy, dodajemy wodę i mleko, miksujemy blenderem na gładką pastę.

Mark as complete
3.

Pod koniec dodajemy jajka, sól i ponownie miksujemy

Mark as complete
4.

Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju i smażymy gryczane placuszki

Mark as complete
5.

W tym czasie w garnku podsmażamy pokrojony boczek, cebulę pokrojoną w piórka i pieczarki pokrojone w plasterki.

Mark as complete
6.

Po kilku minutach dodajemy łyżeczkę papryki w proszku

Mark as complete
7.

Smażymy jeszcze chwilę, a na koniec dodajemy kapustę kiszoną i całość dusimy przez około 20 minut.

Mark as complete
8.

Naleśniki podajemy z kapustą i kleksem kwaśnej śmietany

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.