Placuszki gryczane z kapustą kiszoną
super easy
Ilość porcji: 4
Składniki:
Placuszki:
- 200 g palonej Kaszy Gryczanej Kupiec
- 2 jajka
- 100 ml mleka
- 200 ml wody
- 0,5 łyżeczki soli
Kiszona kapusta:
- 50 g wędzonego boczku
- 1 cebula
- olej do smażenia
- 200 g pieczarek
- 1 łyżeczka papryki w proszku
- 500 g kiszonej kapusty
- sól i pieprz
- kwaśna śmietana do podania
No Reviews
Przygotowanie
1.
Kaszę gryczaną namaczamy i zostawiamy na noc do nasiąknięcia.
Mark as complete
2.
Następnego dnia odcedzamy, dodajemy wodę i mleko, miksujemy blenderem na gładką pastę.
Mark as complete
3.
Pod koniec dodajemy jajka, sól i ponownie miksujemy
Mark as complete
4.
Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju i smażymy gryczane placuszki
Mark as complete
5.
W tym czasie w garnku podsmażamy pokrojony boczek, cebulę pokrojoną w piórka i pieczarki pokrojone w plasterki.
Mark as complete
6.
Po kilku minutach dodajemy łyżeczkę papryki w proszku
Mark as complete
7.
Smażymy jeszcze chwilę, a na koniec dodajemy kapustę kiszoną i całość dusimy przez około 20 minut.
Mark as complete
8.
Naleśniki podajemy z kapustą i kleksem kwaśnej śmietany
Mark as complete
Dodaj komentarz