PLACUSZKI RYŻOWE

Składniki
• Ryż Basmati Kupiec (100 g)
• 1 szklanka mleka
• 1 szklanka mąki
• 1 jajko
• 5 łyżeczek masła
• 2 łyżeczki soli
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Mąkę przesiać przez sito, dodać sól i proszek do pieczenia, wymieszać. Dolać mleko i mieszać aż zostanie wchłonięte. Dodać ugotowany ryż i jajko, delikatnie wymieszać. W rondlu roztopić masło i dodać do masy. Łyżką kształtować małe placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać polane konfiturą wiśniową lub z dodatkiem owoców sezonowych.

No Reviews

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.